Kunstkringwieringermeer "MEERKunst"

 

 Saskia Ruigrok-van Gool

Ik ben vanaf jongs af aan altijd al bezig geweest met tekenen en schilderen. Ben autodidact maar heb later ook schilderlessen bij verschillende kunstenaars gevolgd. 

De passie voor de fijnschildertechniek heb ik ongeveer 10 jaar geleden ontdekt. De oude meesters zoals Rembrandt, Rubens en Vermeer - daar kijk ik graag naar. Ik interesseer mij ook voor de schilderkunst van de Gouden Eeuw, de symboliek en het gebruik van pigmenten. Ik ga graag naar lezingen en seminars over deze onderwerpen en bezoek regelmatig musea.

In de tijd dat mijn kinderen op de basisschool zaten heb ik heel veel kunstprojecten op school georganiseerd, decors voor de musical geschilderd, etc. Mijn creativiteit delen met anderen vind ik leuk.

Mijn schilderijen zijn divers. Ik ben altijd op zoek naar een speciale lichtinval, Claire-obscure en de juiste verhouding tussen licht en donker. Ik houd van verstilling en schilder graag iets wat mij raakt, een bepaald gevoel of een bepaalde emotie. Het schilderen van stillevens, landschappen en dieren heeft mijn voorkeur en soms wil ik een portret schilderen. Ik werk ook in opdracht.

Naast het fijnschilderen schilder ik ook graag wat losser en ben ik met verschillende technieken aan het experimenteren. Dit is een fijne afwisseling om een moment of gevoel sneller in een schilderij te vangen. 

Mijn handen staan nooit stil. Als ik niet schilder dan ben ik aan het handwerken of met iets anders creatiefs bezig. Mijn dagen zijn altijd te kort. :-). 

 

info@atelier-saskiaruigrok.nl

 

 

                        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

Kunstkringwieringermeer "MEERKunst" Hollands Kroon | info@kunstkringwieringermeer.nl
javascript:return false;